Cavalor Muscle Motion

€37,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Met Cavalor Muscle Motion wordt er zowel op ondersteuning van de spierfunctie als basisbescherming van de cellen gefocust.

Bescherming van spiercellen: schade beperken en herstel bevorderen
Wanneer paarden zware inspanningen leveren worden er in de spieren lactaat en soms ook vrije radicalen gevormd. Als deze niet geneutraliseerd worden kunnen ze spiercellen beschadigen waardoor verzuring en stijfheid ontstaan.

Krachtige antioxidantenmix met synergetisch effect
Vitamine E is samen met selenium één van de bekendste ingrediënten voor een spiersupplement. Naast deze antioxidanten bevat Cavalor Muscle Motion ook vitamine C, bètacaroteen en bioflavonoïden die de cellen beschermen tegen vrije radicalen. Door de combinatie van verschillende antioxidanten heeft Cavalor Muscle Motion niet alleen een sterker effect, de dosering selenium kan ook beperkt gehouden worden. Selenium is immers toxisch bij te hoge gehaltes. De antioxidanten hebben bovendien verschillende werkingsmechanismen waardoor ze de spieren zowel op intracellulair als op extracellulair niveau beschermen.

Buffers voor de preventie van verzuring en spierschade
Cavalor Muscle Motion bevat betaïne, een precursor van dimethylglycine, dat er in de eerste plaats voor zal zorgen dat zuurstof efficiënt naar de spieren getransporteerd wordt waardoor minder lactaat geproduceerd en opgeslagen wordt. Zink, toegevoegd onder een chelaatvorm, zorgt voor een versnelde afbraak van lactaat, terwijl natriumbicarbonaat als buffer ook bijdraagt tot een efficiënt spierherstel. Door lactaat te neutraliseren en het zuurbase evenwicht te herstellen voorkomt het spierverzuring en stijfheid.

Spiercellen ondersteunen voor een soepele en gezonde spieractiviteit
Mineralen zoals zwavel (S), magnesium (Mg) en mangaan (Mn) gaan spierspanning tegen en bevorderen de flexibiliteit en uithouding van de spieren. Deze zijn toegevoegd in een goed opneembare vorm voor het paard waardoor ze optimaal benut worden. Een voorbeeld hiervan is methylsulfonylmethaan (MSM). Hoewel MSM vooral gekend is omwille van zijn heilzame werking bij gewrichten, draagt het ook bij tot het goed functioneren van de spieren. MSM ontspant de spieren, functioneert bovendien ook als antioxidant en stimuleert de bloedcirculatie. Zo ondersteunt MSM de afbraak van afvalstoffen en eliminatie ervan uit het lichaam. Bovendien zorgt een complex van B-vitamines waaronder vitamine B1, B2 en B12 voor een verbeterd koolhydraatmetabolisme, zenuwoverdracht en aanvoer van zuurstof naar de spieren.

MUSCLE MOTION ONDERSTEUNT DE SPIEREN EN HOUDT ZE GEZOND

Gebruiksaanwijzing:
Voeg dagelijs 2x15g toe aan het voer 1 maatlepel is 15g. Maximaal 120g per paard per dag.

Wanneer de training zwaarder wordt kan er worden over gestapt naar Cavalor Muscle Fit. Wanneer er piekprestaties of meerdagse evenementen worden verwackt kan Cavalor LactaTec een goede toevoeging zijn.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen