Cavalor Nutri Grow 5KG

€58,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Tijdens de dracht zorgt het lichaam van de merrie ervoor dat de belangrijke "bouwstenen" die specifiek voor de groei zijn ontworpen, worden geproduceerd. Deze stoffen zijn essentieel voor de ontwikkeling en bescherming van het ongeboren veulen. Tijdens de lactatie brengt de merrie deze stoffen ook over op het veulen. Als gevolg daarvan kan het groeiende veulen een sterk bewegingsapparaat ontwikkelen, aangezien Cavalor Nutri Grow bijdraagt aan een gezonde immuniteitsstatus.


Voor de productie van deze "bouwstenen" heeft het paardenlichaam een complexe reeks voedingselementen nodig, zoals mineralen en aminozuren met een hoge biologische waarde. Als er een tekort is aan deze voedingsstoffen in het basisrantsoen of als er minder van deze benodigde voedingsstoffen worden opgenomen, zullen er minder van de belangrijke "bouwstenen" worden geproduceerd. Dit kan vervolgens leiden tot een verminderde bot- of gewrichtsontwikkeling bij het veulen/jong paard of een afname van de lichaamsconditie van de merrie (afhankelijk van de periode van het tekort).

Het is van groot belang dat zowel de merrie (tijdens de laatste drie maanden van de dracht en de eerste drie maanden van de lactatie) als het veulen deze belangrijke "bouwstenen" krijgen. Een voldoende aanvoer van deze "bouwstenen" is in deze periode van cruciaal belang.

Cavalor Nutri Grow kan ook gebruikt worden als supplement voor paarden ouder dan een jaar die extra hoogwaardige mineralen nodig hebben.

 
 
Kan ik Cavalor® Arti Base geven aan een veulen met gezwollen gewrichten veroorzaakt door de groei?
Cavalor® Arti Base kan zonder risico gebruikt worden als supplement voor veulens en jonge paarden die gezwollen benen hebben.
 
Wat zijn de belangrijkste nutriënten voor mijn groeiend veulen?
Naast energie en vitaminen heeft het paard ook nog andere bouwstenen nodig voor zijn groei, zoals mineralen en eiwitten (die opgebouwd zijn uit aminozuren , zoals bv lysine). Niet alleen de hoeveelheid van deze nutriënten zijn belangrijk, maar ook hun onderlinge verhoudingen. Cavalor® ProGrow werd specifiek ontwikkeld om de groei van jonge paarden, veulens en kweekmerries te ondersteunen.
 
Is er een risico op overdosering van bepaalde ingrediënten in supplementen?
In sommige gevallen, ja. Dit zal afhangen van de lijst van ingrediënten. Supplementen die rijk zijn aan vetoplosbare vitaminen zoals, vitamine E, D3, A en K moeten worden toegediend zoals "aangegeven op het etiket, omdat een te hoge dosering negatieve bijwerkingen kan veroorzaken. Er is geen risico op overdosering bij gebruik van supplementen die rijk zijn aan in water oplosbare vitaminen zoals B-vitaminen. Cavalor-supplementen met een hoog gehalte aan vetoplosbare vitaminen: Cavalor NutriPlus, Cavalor Support en Cavalor ProGrow
 
GEBRUIKSAANWIJZING
1 maatschepje = 100 gram
• Veulens en pony’s: 100 gr/dag
• Jonge paarden: 150 gr/dag
• Dracht (laatste 5 maand) en lacterende merrie: 200 gr/dag
• Max 400 gr/dag
TIP: indien het paard meer dan 1,5 kg krachtvoeder per dag krijgt,
dosering halveren.
TIP: Cavalor Nutri Grow is een zeer geconcentreerde bron van
vitamines en mineralen waardoor slechts een kleine dagelijkse dosis
nodig is. Wanneer paarden dit niet goed opnemen, is het aangewezen
dit onder een beetje krachtvoer te mengen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen