Feromonen StressLess gel

€60,00 €46,00
* Stukprijs: €0,00 /
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Levertijd 2 dagen

Toepassingen : 

  • Transport: het in- en uitladen van de trailer, vrachtwagen, trein, vliegtuig.Verandering van omgeving: stal, paddock of eigenaar;

  • Werksituaties: zadelmak maken, leren, trainen, wedstrijden;

  • Verzorging: bezoek aan de dierenarts, tandarts, hoefsmid of scheren;

  • Geluid en licht: onweer, geweerschoten, vuurwerk, motorvoertuigen, menigtes, flitslichten.

INGREDIËNTEN EN WERKING
PrimeVal StressLess® Feromonen Gel werkt op basis van het principe van feromonen. Feromonen zijn lichaamseigen signaalmoleculen die op grote schaal worden gebruikt in de diercommunicatie. Ze zijn onzichtbaar en geurloos, maar wel herkenbaar voor het paard. Ze zijn diersoortspecifiek, dat wil zeggen dat een paard alleen paardenferomonen herkent en bijvoorbeeld niet die van een koe, hond of kat.

Feromonen worden geanalyseerd door het orgaan van Jacobson. Dit is te herkennen aan het gedrag van het paard. Als een paard fleemt, worden de feromonen die hij/zij oppikt bij het orgaan van Jacobson gebracht.

Een merrie geeft tot enkele dagen na de geboorte van het veulen feromonen af, om een veilige en rustgevende omgeving om haar heen te creëren. Dit bevordert tevens de band met haar veulen. Ook volwassen paarden herkennen deze feromonen en geven een instinctieve, rustgevende reactie omdat het een veilig en geborgen gevoel veroorzaakt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen