Cavalor Arti Repair 2 kg

€240,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Cavalor Arti Repair biedt nutritionele ondersteuning tijdens rustperiodes van paarden die gevoelig zijn aan overbelasting. De unieke combinatie van ingrediënten levert essentiële bouwstenen voor een soepel bewegingsstelsel, bevordert de toevoer van nutriënten die bijdragen aan het natuurlijke regeneratieproces en vermindert de gevolgen van overbelasting. Cavalor Arti Repair bevat naast de traditionele ingrediënten voor gewrichtssupplementen (Glucosamine, MSM, type II Collageen, Vit C, koper, zink, mangaan ) ook ongedenatureerd type I collageen uit eischaalmembraan en type II collageen. Daarnaast bevat Cavalor Arti Repair ook oliën (van o.a. paardenbloem, kruidnagel, kaneel en limoen) die bekend staan om hun weldadig effect op het bewegingsstelsel en bloedvatenstelsel.

Calciumcarbonaat, Gehydrolyseerd collageen type II, Methylsulfonylmethaan, Glucosamine, Gedroogde eierschalen, Natief type II collageen (UC-II®), Taraxacum officinale olie

Verschillende vormen collageen zorgen voor synergie

Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit van verschillende soorten bindweefsel (kraakbeen, botten, pezen, ligamenten, …). Er zijn meer dan 14 typen collageen. Collageen type I is vooral belangrijk voor zacht weefsel (pezen, ligamenten, gewrichtskapsel, …) terwijl type II collageen een belangrijke bouwsteen is voor kraakbeen.
Cavalor Arti Repair bevat naast het bekende gehydrolyseerd type II collageen ook het innovatieve natief collageen type I (eischaalmembraan, ESM) en type II (UC-II®). Het werkingsmechanisme van natief collageen is totaal anders. Door het behouden van de ruimtelijke structuur, bereikt deze vorm onverteerd de darmwand waar het een immuunrespons veroorzaakt. Dit resulteert in een stimulans van het natuurlijke genezingsmechanisme van gewrichtskraakbeen. Naast collageen bevat ESM ook een matrix van bioactieve moleculen waaronder hyaluronzuur, chondroitinesulfaat en glucosamine.

Vertrouwde mix van vitamines en mineralen

Onze gewrichtssupplementen hebben één ding gemeen: ze bevatten allen vitamines en mineralen die een essentiële rol spelen in de gezondheid van gewrichten en pezen. Methylsulfonylmethaan (MSM): organische en de best opneembare en biologisch beschikbare bron van zwavel. Zwavel is belangrijk voor spieren, gewrichten, kraakbeen, botten en het bloed. Organische gechelateerde sporenmineralen koper, zink, mangaan: spelen een belangrijke rol in het gewrichtsmechanisme. Gechelateerde mineralen zijn meer biologisch beschikbaar dan anorganische sporenmineralen.Vitamine C: heeft een belangrijke antioxidant functie en is belangrijk voor de absorptie van de actieve bestanddelen. Het verhoogt de immuniteit. Arti Repair bevat nog extra vitamine K3. Vitamine K3 is de meest efficiënte vorm van vitamine K bij paarden en vervult functies in het botmetabolisme.

De effectiviteit van de natuur om een lichaamseigen herstel kracht bij te zetten

Cavalor Arti Repair bevat een gebalanceerde mengeling van (essentiële) oliën die elkaar aanvullen. Paardenbloem is rijk aan vitamines A, C, K en E en biedt hiermee bescherming tegen celschade bij overbelasting en bevordert natuurlijk herstel. Kruidnagel verbetert de bloedsomloop en daarmee ook de toevoer van nutriënten naar het bewegingsstelsel en eliminatie van afvalstoffen. Kaneel heeft dan weer een positief effect op gewrichtsklachten. Limoen tenslotte is rijk aan vit C, Ca, Mg en K en helpt zo in de ontwikkeling van botten en kraakbeen en verwijdert dood weefsel uit het lichaam.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen